All on four tedavisi tam dişsiz hastalara cerrahi operasyonla belirli açılarla yerleştirilen 4 ile 6 implant üzerine yine aynı gün tam diş protezinin sabitlenmesi uygulamasıdır.
All on four tedavisi, dişi olmayıp sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliği gibi önemli cerrahi tedavilerin yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak için uygulanan hızlı ve etkili bir tedavi yöntemidir.
All On Four Tedavisi Nedir?
All on 4 tedavisinde klasik implantlarda kullanılan titanyum vida mekanizması kullanılmaktadır. Geleneksel implant yönteminde tamamen dişsiz olan hastaya kayıp dişlerin yerine konmak üzere 8 veya 10 adet implant kullanılırken bu yeni teknikle sadece 4 implantın takılması yeterlidir.
Bu tedavide kullanılan implantlar özel açılar ile yerleştirilir. Yapılan implantların açısı, mevcut kemik yapısı ve miktarına göre belirlenir. Genellikle erken diş kayıpları ve sinüs sarkmaları sonucu, arka bölgelere implant yapılması zorlaşabilir. Yapılması için ekstra cerrahi işlemler gerekebilir. All on Four sisteminde ise açılamalar buna göre yapılır ve kişinin dişsiz kalması da önlenmiş olur.
All On 4 Tedavisi Nasıl Yapılır?
All-on-4 tedavisi yapılması planlanan kişilere öncelikle detaylı bir muayenehane ve radyolojik muayene yapılır. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinde ölçümler yapılarak hastaya uygun bir planlama yapılır ve tedaviye başlamadan önce hastadan alınan ölçüye göre geçici protezler hazırlanır. Sonrasında lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa bunlar çekilerek implantları yerleştirilir.
Çene kemiğinin ön kısmındaki kemiğin en kalın olduğu yere 2, çene kemiğinin arka bölümüne de 2 implant yerleştirilir. Çene kemiğine 4 implant yerleştirildikten sonraki adım, implantların üzerine köprü veya kronlar yerleştirilerek geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. Ortalama 3-4 ay sonra da hastanın kalıcı protezleri takılır.
All On 4 İmplant Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Bu implant yöntemi klasik implant tedavisi ve tam diş protezi tedavisini birleştirerek onlara oranla oldukça önemli avantajlara sahiptir.
- Dişleri olmayan hastalara aynı günde tek bir cerrahi müdahale ile sabit diş protezi yapılabilir
- Dental implantın takılma süresi oldukça kısadır
- Takılan implant sayısı az olduğundan ve ek cerrahi işleme gerek duyulmadığından dolayı klasik dental implanta göre daha düşük maliyetlidir. Üzerine gelecek protez tipi maliyeti artırabilir.
- Sabit diş protezlerine göre temizlik ve bakım yapılması daha rahattır
- Pembe estetik için hibrit protezler tercih edilebilir.
- Hastaya özel tasarlandığından dolayı kişinin ağız yapısına tam uyar ve estetik bir görünüm sağlar
- Hareketli diş protezlerine göre daha konforludur ve hareketli diş proteziyle problem yaşayan hastalar için uygundur
- Tasarımı tam diş protezlerine göre farklı olmasından dolayı damak kısmını kaplamaz ve kullanımı daha rahat ve kolaydır.
- Yıllık düzenli kontroller önemlidir
- Vidalı sistem olduğu için oluşabilecek problemlerde müdahale daha kolay olacaktır.